Animation färgsättning

Animation färgsättning

Här presenterar jag en del av de film och tv projekt jag har varit med i som färgsättare:


Asterix and the Vikings movie posterAsterix och Vikingarna

Långfilm med Asterix (2006). A Film Animation Studios Köpenhamn i samarbete med M6 Produktions i Frankrike. Jag var chef färgsättare för alla figurer och effekter samt en del bildkompositing. Färgsättning var digital.

Till info sidan om filmen >>

 

 

affisch för sagoberättarenSagoberättaren HC Andersen

TV serien för barn baserad på HC Andersens sagor (2004). Av A Film Animation Studios Köpenhamn. Jag var färgsättare och ansvarig för färgläggning/målning utomlands. Färgsättning var digital.

Till info sidan om serien >>

 

 

titan AE affischTitan AE

Långfilm i Sciencefiktion genre för ungdomar, av 20th Century Fox (2000). Jag var färgsättare och assisterande chef för färgavdelningen. Färgsättning var digital.

Till info sidan om filmen >>

 

 

Filmaffisch för Anastasia Anastasia

Långfilm av 20th Century Fox (1997) baserad på myten om den Ryska princessan Anastasia. Jag var färgsättare med ansvar för figurer och effekter samt 2D digitala effekter. Färgsättning var digital.

Till info sidan om filmen >>

 

 

Thumbelina afischTummelisa

Långfilm av Don Bluth Animation Studios (1994) som handlar om den lilla flickan som är inte större en en tumme, en saga av HC Andersen. “Thumbelina” på engelska. Färgsättning traditionell stil, hand målad.

Till info sidan om filmen >>

 

 

Afisch från filmen Änglahund

Långfilm av Don Bluth Animation Studios, “All Dogs go to Heaven” (1989). Handlar om en flicka i New Orleans som blir vän med en luffarhund. Färgsättning traditionell stil, hand målad.

Till info sidan om filmen >>

 

 

affisch för Land Before TimeLandet för längesedan

Långfilm av Don Bluth Studios: The Land Before Time (1988). Handlar om en liten dinosaurie som måste klara sig utan sin mamma. Färgsättning traditionell stil, hand målad. På den här filmen var jag assisterande färgsättare.

Till info sidan om filmen >>

 

 

Affisch från American TailResan till Amerika

Långfilm av Don Bluth Studios: “An American Tail” (1986). Handlar en liten mus, Fievel, som är flykting till Amerika från 1800 talets Ryssland. Den första film jag arbetade på, och på den var jag en målare, eller “cel-painter’ (avdelningen ‘Ink and Paint’).

Till info sidan om filmen >>