Projekt

Forskning & Projekt

Här presenteras en del av de rapporter jag skrivit, både avslutningsrapporter till kunder och projektrapporter till skolprojekt.

 

Bild av rapportAtt hitta rätt färg
Användbarhetsanalys och redesign av ett webbaserat program med fokus på färg och programmets färgkod. Examensarbete i informationsdesign med inriktning mot interaktionsdesign 2010.

Läs mer >>

 

 

Design Thinking rapportDesign Thinking at a Swedish Electronics Company

En rapport om hur vi använt “Design Thinking” och “Human Centered Design” för att lösa ett odefinierat problem i området ‘Innovation’ hos ett svensk företag. Vidare beskrivning är på svenska, rapporten är på engelska.

Läs mer >>

 

Bild av rapportVästmanlands länsmuseum – ett kort projekt

En 4 veckors projekt med syftet att hitta ett område på Västmanlands länsmuseum som kunde förbättras med hjälp av design och innovationstänkandet.

Läs mer >>

 

 

Bild av rapportDrakskepp – en båt i 3D

Ett 3D modelleringsprojekt där jag byggde en modell av en kinesisk båt från 1400-talet. Båtarna kallades för “Dragon ships” och var enorma. Rapporten handlar om byggandet men också lite om historien och konstverk som var inspiration till modellen.

Läs mer >>

 

 

Bild av rapportVirtuellt Hus – ett projekt i virtual reality

Ett hus med 3 interaktiva rum. Huset byggdes först i 3d Max och importerades sedan in i Eon Reality VR program. Rapporten handlar om byggandet i både 3D Max och Eon, och beskriver en stor del av interaktivitetet och kontrollmekanismer som finns i simuleringen.

Läs mer >>

 

 Bild av rapportSjöhistoriska museet – designförslag för en interaktiv utställning

Rapporten handlar om ett grupparbete som pågick under tio veckor i 2009 där vi skulle föreslå och utveckla idéer till interaktiva utställningar på Sjöhistoriska museet i Stockholm. Vi föreslår ungefär 11 idéer, med fokus på ett interaktivt bord som styr animerade filmer.

Läs mer >>

 

Bild av rapportAnvändbarhetstest – SeniorMiniQ

Jag gjorde ett yrkesorientering tillsammans med en annan student från interaktionsdesign programmet, Tomas Tennlin. Vi jobbade fyra och en halv veckor hos QP Medtech i Västerås. Vårt uppdrag var att göra en användbarhetsundersökning på ett webbprogram, ”Senior MiniQ”.

Läs mer >>